Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anolis modrý- anolis allisoni

17. 12. 2014

Výskyt: Kuba, Honduras, Guanaja a Isla de la Bahia

Vzhled: samci měří v dospělosti 20-25 centimetrů z toho skoro polovina připadne na ocas, jsou velice výrazní svým modrým zbarvením, které mají někteří jedinci jen na hlavě nebo do poloviny těla, zbytek je zelený a břicho bílé- tohle zbarvení mají nejvíce v období páření, jinak je anolis nenápadně hnědý, mění ho i podle nálady. Samice jsou o něco menší a také mění zbarvení- od hnědé až po zelenou. Anolisové mají tzv. přísavné lamely, díky nim dokáží chodit po hladším povrchu ale ne tak dobře jako třeba felzumy které umí lézt hlavou dolů po skle :)

Potrava: cvrčci, šváby, sarančata, mouchy, větší jedinci sní i menší holátko myši

Manipulace: Anolise berte pomalu a moc ho nemačkejte hlavně ho nechytejte za ocas, mohl by mu upadnout. Pozor toto zvíře nepatří k nejpomalejším a tak by se mohlo stát, že vám z ničeho nic upláchne z ruky, vy se ani z toho nevzpamatujete a anolis by už pláchl oknem wink

Terárium: Anolis je stromový ještěr, tudíž můžete usoudit, že by terárko mělo být orientovíno na výšku. Rozměry minimálně 40x40x60 (ŠxDxV) pro dva jedince. Hlavně hodně větví aby měl co nejpřirozenější prostředí a neuškodí ani rostliny. Je to ještěrka s denní aktivitou a proto potřebuje UVB záření. Vlhkost okolo 70 procent (1-2x denně rosit), miska na vodu není nutná, pije totiž z listů stékající vodu při rosení, můj se třeba naučil pít přímo z rozstřikovače. Teplota by se měla pohybovat přes den okolo 25-28 stupňů a přes noc 20-23 stupňů, v zimě stačí pokojová teplota.

Odchov: s odchovem nemám žádné zkušenosti, protože mám zatím pouze samce ale už se chystám přikoupit samici.

Orientační cena: samec- 300 korun a samice- 500 korun

 

 

Náhledy fotografií ze složky Anolis modrý- anolis allisoni

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Earn Easily By Selling FlipBooks, eBook & Articles on Amazon KDP, Shopify, Etc

(Ronalddar, 4. 4. 2024 8:54)

FlipBooks are a great addition
to any passive income strategy. Because once you create a FlipBook, market it, share it & Earn it, it can technically sell itself.

Learn More https://www.youtube.com/watch?v=JfRrd79oCfk?10653